Høynivå

Noen ganger ønsker man å hente ut lydsignal til en ettermontert forsterker i en bil som har bilradio uten linjeutganger. Da behøver man å hente ut lydsignal fra bilens hovedenhet, originalforsterker, originalhøyttaler eller original basshøyttaler. Her er det viktig å hente et signal med frekvensrespons tilhørende det type produkt man behøver signal til. Det sikreste kan ofte være å hente et fullfrekvenssignal om bilen har det. Typisk er signal til dører foran fullfrekvens. Skal man koble opp en basshøyttaler og bilen har en original bass fra før av, så kan man normalt sett hente signal derfra ganske enkelt.

For å hente signal går man gjerne frem på en av to følgende måter:

  • Om forsterkeren som skal monteres har integrert høynivåinngang, så trenger man ofte bare et enkelt kabelsett som passer bilens originale koblinger for å hente ut signal på enkelt vis. Vi tilbyr en rekke plug&play-kabelsett og kan lage enda flere tilpasset ditt formål.
  • Om forsterkeren som skal monteres IKKE har integrert høynivåinngang, så behøver man en ekstern høynivåadapter som kan konvertere høynivåsignalet fra bilen til lavnivåsignal. Høynivåadapter kan gjerne kombineres med plug&play-kabelsett for uttak av høynivåsignal.

OBS! Noen biler med fabrikkoppgradert stereo har høyt spenningsnivå i signalet. Ikke alle forsterkere tåler dette signalet på sin integrerte høynivåinngang. Da bør man bruke eksternt høynivåadapter som er dimensjonert for å tåle spenningsnivået.

Remote til forsterker løser seg selv ved bruk av integrert høynivåinngang i forsterker. Da tyder forsterker om det er signal inn eller ikke, og slår seg av og på deretter. Bruker man høynivåadapter er man avhengig av separat remote. Velg gjerne en høynivåadapter som lager remote-signal i tillegg til å konvertere lydsignal.

Filter

Lagre Nullstill